Verschillende klanten hebben Rakensi ingeschakeld om een niet goed lopend IT project weer in goede banen te leiden. Vaak vereist dat een minder conventionele aanpak, en het bewandelen van nieuwe wegen door buiten de gebaande paden te treden. Essentieel voor het slagen van een project is de verbinding met de uiteindelijke gebruikers van een project. Rakensi besteed daaraan dan ook veel aandacht en combineert een gedegen kennis op IT-gebied met een voorkeur voor actie. Het resultaat is niet een verzameling powerpoints met blokjes en pijlen met een advies om iets te gaan doen, maar software waar mensen iets aan hebben.

Methode en technologie

Rakensi gebruikt bij voorkeur moderne methoden voor IT project management, architectuur en software ontwikkeling. Voorbeelden hiervan zijn lean architecture, agile, Scrum, CQRS, DCI, domain-driven design.

Rakensi is specialist in XML technologieën en verwante open standaarden, waaronder XSLT, XQuery, Apache Cocoon, RELAX-NG, RDF, SPARQL, web services, Rest. De laatste jaren werkt Rakensi veel met semantic web en visualisaties. Daarnaast heeft Rakensi projecten uitgevoerd met enterprise search software en web-gebaseerde user interfaces; Java, Scala, Javascript (jQuery / node), HTML/CSS.