Rakensi is de eenmanszaak van Nico Verwer. Nico heeft een brede en uitgebreide ervaring in rollen uiteenlopend van teamleider tot software architect en software ontwikkelaar. Hij heeft ervaring in alle stadia van systeem-architectuur en -ontwikkeling, en is specialist in web-technologie, enterprise content management & search, XML, semantic web en open standaarden.

Na een promotieonderzoek over geautomatiseerde dataconversie heeft Nico achtereenvolgens gewerkt als wetenschappelijk onderzoeker, software ontwikkelaar, IT specialist en consulting software architect. Hij heeft complexe systemen ontworpen en geïmplementeerd, gebruikerstrainingen gegeven (in het Nederlands en Engels) en cursussen over XML applicatie ontwikkeling gegeven. Daarnaast is hij architect en ontwerper geweest van kennisintensieve systemen en heeft hij kleine (tot 6 mensen) teams van software ontwikkelaars geleid.

Sinds 2014 richt Nico zich meer op het vakgebied data science, en heeft hij projecten gedaan op gebieden als natuurlijke taal verwerking, predictive analytics en gegevens-visualisatie.

Samenwerking

Sinds 2013 werkt Nico Verwer als ZZP onder de naam Rakensi. Op deze manier heeft hij meer vrijheid om zijn kennis actueel te houden, en zich te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen op IT gebied.

Voor klanten is het voordeel, dat Rakensi er belang bij heeft om een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren. Rakensi heeft geen belang bij het ‘naar binnen schuiven’ van steeds meer architecten, ontwikkelaars en andere ‘noodzakelijke’ functies, zoals grote detacheerders graag doen.

Natuurlijk willen klanten niet afhankelijk zijn van één persoon die alle details van een systeem kent. Daarom werkt Rakensi samen met andere zelfstandige IT'ers en kleine bedrijven zoals Ambrac, Importalis, Xatapult, X-scale. Dit zijn stuk voor stuk experts in informatieverwerking, software-architectuur en -ontwikkeling. Zo heeft de klant zekerheid dat de continuïteit van een systeem gegarandeerd is.

Contact

Nico Verwer

Zakelijke informatie

KvK: 58077731
Klik hier voor de algemene voorwaarden van Rakensi.